sreda, 16. julij 2008

Vzpon na Triglav

Prvi dan.
Vstali smo ob 6. zjutraj in se z avtobusom odpeljali do Krme pri Mojstrani, kjer smo začeli s hojo na Triglav. Hodili smo kar precej časa do Kredarice, kar šest ur in pol. Med potjo smo se petkrat ustavili za počitek in medtem pojedli prigrizek. Med potjo smo kar naprej prepevali in se zabavali.
Na Kredarici so nas čakali z juho in makaroni. Utrujeni, ampak veseli smo veliko slikali nato pa še igrali karte. Ob desetih smo šli spat; morali smo se dobro odpočiti za naslednji dan.

Tonči, Seko in Marjan.



Drugi dan.
Prebudili smo se ob 6.30 v topli sobi na Kredarici, pozajtrkovali smo zelo dobro in se zmenili, da ob 7.30 gremo proti vrhu Triglava. Dobro smo se oblekli in ko smo se začeli vzpenjati proti vrhu je bila naša oprema vedno bolj neznosna. Končno smo prišli do Aljaževega stolpa, tam smo se slikali in tudi zapeli. Nato smo pričeli pot navzdol, všeč nam je bilo, saj je bilo lažje kot navzgor. Na Kredarici smo pojedli "župo" in končno nadaljevali pot navzdol v dolino Krme. Do pričetka poti navzdol smo prišli samo v treh urah in pol! Bilo je res zelo lepo.

Ivan, Tomi in Koki.