četrtek, 31. julij 2008

Zadnji dan

Vstali smo zgodaj kot po navadi. Po zajtrku smo se odpravili še na zadnji sprehod do koče na Prevali. Po eni uri in pol smo prišli do koče, se okrepčali s pijačo in veliko slikali. Nato smo se vrnili nazaj v Oazo miru. Prehojeno pot so gradili že v prvi svetovni vojni in jo uporabljali tudi v drugi svetovni vojni. Ko pridemo do Oaze miru nas je že čakalo kosilo. Po kosilu smo pripravili kovčke, pospravili sobe in vse zložili v kombi in avtobus. Poslovili smo se od gospoda Vlada in od upokojencev s pesmimi ter se odpeljali proti Ljubljani. Ustavili smo se spet v Radovljici v tovarni čokolade Gorenjka in nakupili precej čokolade. Končno smo ob šestih popoldan prišli v Ljubljano v Dijaški dom Poljane, kjer so nas že čakali sorodniki. Poslovili smo se in se razšli k sorodnikom.

Kačo in Pavle. (napisano v petek ob enajstih zvečer).

sreda, 30. julij 2008

Mautthausen in Radovljica

Po zajtrku smo se odpravili do taboršča Mautthausen pod Ljubeljem. V tem nemškem taborišču so bili zaporniki, ki so gradili predor Ljubelj. Tam smo videli bunkerje in spomenike. Kačo nam je razložil, kaj se je dogajalo v tem taborišču. Nazaj smo se vrnili po različnih skupinah in ena izmed njih je videla majhno srno in smo jo poslikali. Ko smo se vrnili smo pokosili in nato odšli do Radovljice, kjer smo se kopali cel popoldan v bazenu. Odšli smo do mesta Radovljice in večerjali v gostilni. Naša zadnja večerja! Neverjetno je, kako hitro je vse minilo! Res smo se lepo imeli a kljub temu še ni naš zadnji dan, še par dni imamo, da se naprej spoznavamo z našimi sorodniki v Sloveniji.

Soba 105: Cami, Nevi, Viki, Saši in Cinti.

torek, 29. julij 2008

Duhovna obnova in "nastop"

Danes goduje Marta, ki je stregla Jezusu v Lazarjevi hiši. Po zajtrku so nam povedali, da pride gospod Janez Cerar za duhovno obnovo.
Začeli smo s predstavitvijo in molitvijo. Za tem smo se skupaj pogovarjali o Jezusu. Po pogovoru smo se razdelili v štiri skupine. Obravnavali smo dve vprašanji: Kdo je Jezus in kaj mi pomeni. Za zaključek smo še sami povedali svoje mnenje. Gospod Janez nas je spremljal pri kosilu, nato pa smo imeli priložnost za duhovni pogovor ali spoved. Po spovedovanju smo se poslovili od gospoda Janeza in pričeli s pevsko vajo. Ob 18.30 smo zaključili duhovno obnovo s sveto mašo, maševal je gospod Pavle.
Po večerji smo preživeli lep trenutek z upokojenci, ki so preživeli nekaj dni skupaj z nami. Recitirali smo železno cesto in zapeli nekaj slovenskih in argentinskih pesmi, nato pa še zaplesali slovenski in argentinski folklorni ples. Zaključili smo skupni večer z molitvijo.
Mi smo imeli priložnost, da se pozabavamo v kletni dvorani do 24. ure.

ponedeljek, 28. julij 2008

Slap Peričnik, Aljaževa koča in gozd Martuljek

Vstali smo precej zgodaj (8.30, que caraduras) in ob devetih smo pozajtrkovali. Na programu smo imeli štiri točke.

Prva točka je bila Slap Peričnik v Triglavskem narodnem parku. Ogledali smo si čudovit slap. Pot je peljala tudi za slapom, kjer smo se veliko slikali in pošteno zmočili.
Po ogledu slapa je prišla na vrsto druga točka, naše kosilo. Pojedli smo sendviče, ki smo si jih sami pripravili. Prostor, ki so ga voditelji izbrali je bil gozd ob reki... suhi reki, pri Aljaževi koči.

Trejta točka je bila ogled Martuljkovih slapov. Bila je res lepa in čudovita pot in smo se zelo zabavali in uživali.
Končno še zadnja, zelo pričakovana točka, večerja!! Prišli smo v gostilno v Žirovnico, tam so nam postregli s strašno velikimi porcijami a ne za vse, za Dejkota čisto normalne. Tudi Cecko nas je presenetil s svojimi čarovnijami. Pri gostilni smo lahko opazovali in slikali dva živa rjava medveda, ki sta se že veselila, da bosta naslednji dan pojedla naše ostanke obilne večerje!

Domov smo prišli precej pozno. Bili smo precej utrujeni a noč je bila v plenicah. Imeli smo se "full - fejst" in vse je bilo super fantastično.
Lep pozdrav,

Tonček in Marjan. (Dejko je tudi malo pomagal).

nedelja, 27. julij 2008

Sv. maša, Bled

Danes(v nedeljo) smo vstali zgodaj zjutraj, da smo se pripravili na poslovilno mašo gospoda Vlada Pečnika v Kovorju, ki bo zdaj stalno opravljal službo oskrbnika hotela Oaza miru, kjer mi stanujemo. Pri maši smo bolj slabo peli, ker smo bili malo neodločni. Po maši je gospod Blagoslovil vozila, to naredijo samo enkrat na leto na Krištofovo nedeljo in to smo tudi občudovali.
Kosilo smo imeli v Oazi miru in po kosilu smo se malo odpočili in se odpravili na Bled. Fantje smo igrali nogomet, punce so se sončile in včasih skupaj zaigrali odbojko. Kopanja v jezeru ni manjkalo prav tako prepirov z gospo, ki je dajala v najem čolne. Za večerjo smo jedli pico v gostilni nato smo se vrnili v Oazo miru in šli mirno spat.

Ivi, Tomi, Dani.

sobota, 26. julij 2008

Zelenica, nastop

Danes smo vstali, hvala Bogu, eno uro pozneje in smo se, kakor vsako jutro v Oazi miru, dobro najedli za zajtrk. Potem smo se pa pripravili za hojo na Zelenico.
Najprej smo se peljali z žicnco, kjer nas je zelo prijazen gospod kregal ker smo se guncali. Potem smo šli še naprej peš. Nismo prišli do vrha (ker smo bili zamujeni) in se vrnili nazaj.
Ko smo prišli do Oaze miru smo pojedli kosilo in pripravili obleke za nastop. Tudi smo lahko počivali ali spali "siestito".

V Kovorju smo nastopili, a za nas, nastop ni najboljše uspel. Ljudje pa so bili zelo navdušeni.
Po plesu smo jedli čevapčiče se pogovarjali s Gospodom Vladom in po tem pa šli nazaj spat v Ljubelj.

petek, 25. julij 2008

Bled

Danes smo vstali ob 9. uri, pojeli smo zajtrk in se pripravili za odhod na Bled. Do tja smo se peljali z avtobusom in na Bledu preživeli cel dan! Imeli smo krasno vreme; najprej smo se peljali s čolni do otoka, si ogledali cerkvico na otoku in se vrnili na obalo!! Nekateri so kar plavali nazaj do obale, ostali pa s čolni, nato smo šli v restavracijo na kosilo, jedli smo zelo dobro. Ker smo imeli cel dan smo se popoldan sončili, fantje pa so igrali nogomet. Zvečer smo si ogledali kar še nikdar nismo videli in imeli veliko časa za igre in plavanje. Ob šestih smo se zbrali in šli peš ob obali do mesta, nato pa še na pico. Za tem smo se sprehajali in spoznavali mesto, ki je ravno ta dan imel Blejsko noč. Ob 10. zvečer so spustili na tisoče svečk po jezeru!
Ko je program končal smo se vrnili nazaj domov z avtobusom. Prišli smo ob polnoči in šli mirno počivat!

Nati J., Debo, Nati M. in Ljudmi.

Pd: